Ga in therapie bij Therapie Hooglanderveen / Vathorst

Onder woorden brengen

Het is voor bijna iedereen hartstikke lastig onder woorden te brengen wat er allemaal speelt. Veel mensen aarzelen daarom ook contact op te nemen met een psycholoog. Je ‘klinkt zo vaag’. Dat is zonde want jij hoeft helemaal niet precies te kunnen vertellen waar het aan schort. In de eerste sessies zul je merken dat ik je help de woorden te vinden en dat we in onze gesprekken al snel tot een aantal kernvragen komen. Daarmee verdwijnt het ‘vage’ en krijg je een steeds duidelijker beeld van wat er speelt. En vooral waar je naartoe wilt.

Oog voor de werkelijkheid

Het vinden van je doel is belangrijk. Net zo belangrijk is het een ‘reality check’ te doen. Ik zal je daarbij helpen. Samen vinden we een realistische kijk op je kunnen, zonder jezelf tekort te doen!

Behandeling die bij jou past bij Therapie Hooglanderveen

Welke precieze methoden en technieken we inzetten om dat doel te bereiken hangt af van wat het beste bij je past. Ook in de psychologie zijn er vele wegen die naar Rome leiden. Ik ben bekend met allerhande verschillende behandelstrategieën die ik in kan zetten. In de praktijk komt het er meestal op neer dat we een mix aan middelen maken die precies bij jou past. Daarmee is elke behandeling net zo uniek als jij bent.

Het doel en de dag

We hebben een doel waar we via positieve momenten naar toe gaan. Je leert wat werkt, wat goed voelt, waar je je beter van gaat voelen. En tegelijkertijd vind je uit waar je verder wilt groeien. Je krijgt niet alleen de middelen om je klacht te verhelpen, maar het vermogen jezelf in een realistisch positief licht te zien. En daar heb je altijd wat aan. De weg is geen rechte weg en we sluiten onze ogen niet voor de dagelijkse gang van zaken. Er kan onderweg van alles gebeuren. Misschien wel zoveel dat je even weg wilt van dat eerste doel om aan iets anders te werken. Of dat ik je dat adviseer.

Meer energie

Je zult je beter gaan voelen. Met meer energie en het vertrouwen dat je het zelf kunt. Je weet meer van jezelf. Je hebt gezien en ervaren hoe je toch initiatief kunt houden, hoe uitzichtloos het soms ook kan lijken. Daarmee heb je je klacht overwonnen en ben je in meer algemene zin ontwikkelt. Je kunt je leven leven.

Kijk ook hier eens

Je kunt met heel uiteenlopende klachten terecht bij Therapie Hooglanderveen / Vathorst.  Meer weten over verschillende klachten en therapieën? Klik op één van de volgende links: depressietherapie, stress- en burnouttherapie, angsttherapie, traumatherapie en rouw- en verliesverwerking.

Wat ik voor jou kan doen

Wil je meer weten over Therapie Hooglanderveen / Vathorst? Bel gerust naar 033-2022036 voor een afspraak of stuur een mail naar Therapie Hooglanderveen / Vathorst. Ik help je graag!