Rouw- en verliesverwerking bij Psycholoog Hooglanderveen / Vathorst

Had ik het maar in de hand

Verdriet is het ergste niet. De wervelwind aan gevoelens. En dan vooral de gevoelens die je niet wilt hebben. Of die ‘fout’ voelen. Die je niet toestaat. En die dan, natuurlijk, dubbelhard terugkomen. Je wilt het verdriet. En controle, je wilt vooral weer controle… op jezelf.

Van dat rotgevoel af

Elk leven gaat gepaard met verlies. Je raakt een keer iets kwijt. De hond van je ouders ging dood. Je vrienden gingen naar een andere school. Eigenlijk is elke verandering automatisch een verlies. Elk verlies dat je meemaakte draagt bij aan jouw manier van rouwen. De kleine en de grotere verliezen, keer op keer, ze leerden je hoe jij rouwt. En bijna iedereen heeft zichzelf geleerd zo snel mogelijk van dat rotgevoel af te komen.

Het gaat goed mis

Jouw manier van rouwen is geweldig. Het is een goed geoliede machine die je zo snel mogelijk weer op de rit krijgt. Helemaal goed. Helemaal fijn. Tot het mis gaat. Dan blijkt dat systeem alles behalve flexibel. Daarom hebben mensen die vast zitten in een rouwproces ook zo’n beklemd gevoel. Het beweegt helemaal niet meer. Het voelt alsof je stikt in alles wat je jezelf aandoet.

Emotioneel opnieuw leren lopen

In de behandeling maak je opnieuw contact met jezelf en geef je al die emoties de ruimte om ‘hun verhaal’ te doen. Je maakt kennis met ze, brengt wat tijd met ze door. Je komt er achter waarom ze er zijn, wat ze je duidelijk willen maken. En dan laat je ze weer gaan. Zo geef je jezelf stukje bij beetje meer ruimte om weer in beweging te komen. Daardoor krijg je de kans om te groeien, om te veranderen met de nieuwe wereld zonder dat ene of diegene. Het is een zorgvuldig, diepgaand en zacht proces, op jouw manier, onder jouw voorwaarden.

Heb je nog vragen of wil je weten of ik je helpen kan?

Bel gerust voor een afspraak naar 033-2022036 of stuur een mail naar Psycholoog Hooglanderveen / Vathorst.