Psycholoog Hooglanderveen

Over mij

Natuurlijke aantrekkingskracht

Nog voordat ik wist hoe je het precies schrijft was ik al druk in de weer vrienden en vriendinnen psychisch bij te staan. Niet dat ik het opzocht, het vond mij. Klasgenoten, vrienden, als ze het allemaal even niet meer zagen zitten; was ik er met een luisterend oor. Ik was er gewoon goed in. En ik vond het leuk ook!

Breed gespecialiseerd

Toen ik kon gaan studeren was de keuze simpel: psychologie. Ik koos de richting arbeid en organisatie. Die is van alle richtingen het meest op de praktijk gericht en daar was het me uiteindelijk toch om te doen. Ik volgde alle specialisatierichtingen. In mijn ogen ben je het aan je cliënten (maar ook aan jezelf) verplicht je kennis zo breed mogelijk op te bouwen en onderhouden. Vanuit die gedachte volgde ik ook module sociale psychologie om mijn analyse te versterken.

Werk en leven

In de praktijk werd het me snel duidelijk: werk en leven behandel je niet los van elkaar. Ze hebben alles met elkaar te maken. Dus: de schoolbanken weer in met aanvullende cursussen en trainingen. Om uiteindelijk als breed opgeleide en ervaren psycholoog aan de slag te gaan. Ik blijf me overigens onophoudelijk trainen en ontwikkelen, omdat het belangrijk is. En omdat ik het gewoon heel interessant vind allemaal.

Dé momenten

Het mooiste in mijn werk zijn ‘dé momenten’. En het zijn echt momenten: waarop het licht aangaat in iemands ogen, waarop iemand iets in zichzelf vind, of juist iets los kan laten. Dat zijn ook de momenten waarop je door alles heen de kracht en het vermogen van mensen ziet. En dat is zo indrukwekkend. In het algemeen voel ik me bevoorrecht dicht bij mensen te mogen staan en samen een deel van de weg af te leggen.

Helemaal op mijn plek

Dus ja, je kunt rustig zeggen dat ik helemaal op mijn plek ben, in mijn eigen praktijk. Cliënten merken dat, en ook dat heeft invloed op de behandeling. Verder besteed ik veel aandacht aan de sfeer tijdens de sessies en maak ik het niet zwaarder dan het is. Zonder je zware gevoelens te bagatelliseren schep ik ruimte om te ademen, te lachen, te ontspannen.

En als ik niet aan het werk ben

Dan ben ik over mijn werk aan het lezen, of op training. En als ik dat niet aan het doen ben, dan ben ik graag onder de mensen. Met vriendinnen eropuit, dinertjes met mijn partner, films kijken met goede vrienden. Ik trek er graag op uit, op avontuur, nieuwe dingen ontdekken. En aan de andere kant, gewoon lekker onderuit met een boek… heerlijk.

Neem contact met mij op

Heb je nog vragen of wil je meer weten over mij of mijn psychologenpraktijk Psycholoog Hooglanderveen / Vathorst? Bel gerust voor een afspraak naar 033-2022036 of stuur een mail, ik help je graag.