Laat je angstklachten behandelen bij Psycholoog Hooglanderveen / Vathorst

De angst en het verlangen

Er zit ritme in je angst. Herhaling. Patronen. Rituelen. Dat voelt fijn, het geeft zekerheid, het aardt je. Je angst beperkt je in alles wat je doet. Oh, wat je zou wel niet kunnen doen als je niet voortdurend aan de hand van je eigen angstgedachten liep. Aan de andere kant: die rust, die veiligheid en dat ritme. Zou je wel zonder kunnen?

Alles van je angst te weten komen

Je zult in de behandeling merken dat we aandacht hebben voor de angst, de functie van de angst en waarom die angst ook ‘een vriend’ is. Je krijgt de ruimte om te werken in jouw tempo aan de thema’s die jij belangrijk vindt. Zo leer je de kleine eerste stapjes. Ze vertellen je veel over wat jij kunt. Voor de meeste cliënten voelt dat heel goed. Alsof ze zichzelf aanraken. Alsof ze zichzelf ineens een beetje beter zien.

Aandacht voor jou

Welke methode van behandelen we precies gebruiken, hangt af van het soort angst dat je hebt. Er zijn, grof gezegd, drie gebieden:

  • je kunt bang zijn voor iets (een fobie)
  • je kunt daar dwanggedachten en -handelingen bij ontwikkelen (obsessief compulsieve stoornis) of
  • je bent in zijn algemeenheid bang en bezorgd.

Elk gebied heeft zijn eigen methoden en technieken. Het hangt ook van jou af. Als je graag analyseert, gaan we dat doen. Ga je liever meteen aan het werk, dan doen we dat. Jouw mogelijkheden, je leerstijl en jouw talenten bepalen de behandeling ook.

Een zachte, zorgvuldige methode

Tijdens het proces sta ik dicht bij je; even doortastend als zacht, even scherp als zorgvuldig. Je merkt dat je klachten minder worden. Dat je sowieso dichter bij jezelf komt, duidelijker ‘ziet’ wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. De angst wordt minder, de behoefte aan dat ritme en die veilige plek verdwijnen langzaam maar zeker. Je hervindt jezelf. Dat voelt goed. Je kent jouw eigen valkuilen. Dat maakt je zekerder. En je weet wat je wilt. Dat geeft je richting.

Leef niet in angst

Angstklachten zijn goed te behandelen. Zeker met de methode die Psycholoog Hooglanderveen / Vathorst hanteert. Je bent de sleutel om er vanaf te komen, maar niet alleen. Als je de klachten herkent, of je hebt er nog vragen over, neem contact op of bel voor een afspraak naar 033-2022036.